
- 22 oktober 2018
"Gefascineerd door de hennepplant"
Het past volledig in alles waar ik mee bezig ben op het gebied van duurzaamheid: een lokaal, onbespoten product dat goed is voor de aarde.
Het past volledig in alles waar ik mee bezig ben op het gebied van duurzaamheid: een lokaal, onbespoten product dat goed is voor de aarde.
Wanneer je arriveert bij Ut Rooie Bietje trekken fel gekleurde lijsten tegen de schutting meteen de aandacht. Als je er doorheen kijkt zie je...
In een drukke winkelstraat, midden in het centrum van Tilburg zit slagerij Van Ginhoven. Een echt familiebedrijf opgericht in 1985.
Het begon allemaal op de studentenkamer van Wouter Vuijk, zo’n 45 jaar geleden. Naast zijn studie vond Wouter gezond eten erg belangrijk.
Wanneer je een bewuste keuze maakt om zelf biologisch te eten, waarom dan niet voor je huisdier? Met dit idee is in 1992 Yarrah opgericht.
In het Utrechtse dorpje Maartensdijk ligt de prachtige kruidentuin van Agnes Looman. Hiermee is haar grote wens uitgekomen.
Als je op het erf komt van kaasboerderij Biokaas Kinderdijk, waan je je voor eventjes toerist in eigen land. Weilanden, molens, koeien.
Net buiten het dorpje Doornspijk staat de prachtige authentieke boerderij van Ron en Sylvia. Hier houden zij zich bezig met diervoeding.
Ik ben deze slagerij in 1989 samen met mijn man begonnen. Hij kwam uit een slagersfamilie en mijn schoonvader riep vanaf het begin...
Jan en Annette Vrolijk runnen samen biologisch veebedrijf De Klaverhoeve. Sinds een paar jaar zijn zij van melk overgeschakeld naar vlees.
Aan het einde van een mooi, lang bospad ligt biologische boerderij ’t Paradijs. Door de rustige ligging lijkt het bedrijf wat afgezonderd, maar..
Van onze boeren krijgen we regelmatig te horen dat ze erg tevreden zijn over de samenwerking. Met sommige van hen werken we al 30 jaar samen.
In het dorpje Udenhout ligt pluktuin Sprankenhof. Op deze plek kunnen mensen hun boodschappenlijstje oogsten. Verser kan niet!
Toen Vincent Kraan hoorde over De Gouden Engel, besloten hij en zijn vrouw Karlijn al gauw dat ze hier hun eigen bedrijf wilden beginnen.
In het idyllische dorpje Amerongen zit huiskamerrestaurant De Hooge Heerlijckheid. Vijf avonden per week wordt hier heerlijk gekookt.
Door hun manier van werken, weet De Groene Weg altijd waar een stuk varkensvlees precies vandaan komt en wat er in zit.
De Klispoel is in 1970 opgericht en zit sinds 1983 in Ubbergen. Cindy heeft samen met haar man het familiebedrijf onlangs overgenomen.
Langs rivier de Vecht in het dorpje Breukelen ligt de fruitboomgaard en sap-perserij van de familie Schulp.
Bij BSO Struin in Nijmegen geen klinisch schone speelkamers, maar vieze kleren en zakken vol gevonden ‘schatten’.
Wanneer je aan komt rijden over het smalle landweggetje, zie je meteen dat Samaya een bijzondere plek is.
Het is belangrijk om een landbouwmethode te creëren die duurzaam en eeuwig durend is, zodat je de mensen altijd kan blijven voeden.
DO-IT bestaat al meer dan 25 jaar. In al die jaren hebben ze goede relaties opgebouwd met hun leveranciers.
Vanuit een industrieterrein in Waddinxveen maakt EOSTA door middel van informatieve campagnes en samenwerkingen de wereld een beetje mooier.
Op deze veelzijdige zorgboerderij bieden Piet en Linda Ebbelaar dagbesteding aan (ex-)verslaafden en psychiatrische patiënten.
Jan en Annette Vrolijk runnen samen biologisch veebedrijf De Klaverhoeve in het Noord-Hollandse Oosthuizen.
Op Boerderij Wennekers kun je ook terecht voor boerengolf, kano’s , boerenzeskamp, klompen schilderen en een gezellige high tea.
Vlakbij het Brabantse dorpje Boxtel staat biologische boerderij De Schoffel van Kees en Marina van Esch.
Maria is een echte ambassadeur van biologisch. Al verschillende boeren uit de omgeving zijn door haar aangezet om om te schakelen.
In de prachtige bosrijke omgeving van Doorn, op het landgoed Moersbergen staat het biologisch vleesveebedrijf van Nico en Nelie van Os.
Kaasboerderij De Vierhuizen in Zoeterwoude is een klein familiebedrijf. Hier werken Theo en Lidia samen met hun zoon Freek en zijn vrouw Nicole.