EKO winkels

Steeds meer winkels verkopen biologische producten. Biologische producten herken je aan het Europees biologisch keurmerk ('het groene blaadje' én natuurlijk aan het EKO logo!

Al in 1973 stond EKO het voor gecontroleerd biologisch. En dat is nog steeds zo. Maar EKO gaat stappen verder. Nog schoner, natuurlijker, eerlijker en diervriendelijk.

Waar je vanuit kunt gaan in een EKO-winkel: het aankooppercentage biologische levensmiddelen is groter dan 90%, niet biologisch gecertificeerde levensmiddelen zijn duidelijk herkenbaar, de winkels scheiden afval, er zijn meer acties met verse en onbewerkte producten, de winkel kiest voor een duurzame energieleverancier, de winkels investeren in de relaties met leveranciers en personeel, er wordt geen gebruik gemaakt van PVC en weekmakers die niet voldoen de richtlijn en EKO-winkels kiezen voor milieuvriendelijk papier en karton.

Naast deze certificeringseisen heeft een EKO-winkel natuurlijk ook twee duurzame verbeterdoelen per jaar. Kijk op de bedrijfsprofielen van de individuele winkels om te zien aan welke thema's ze werken.

Bedrijven