EKO varkens

Varkens bij een EKO-boer hebben alle voordelen van een biologisch leven. Daarnaast nemen EKO-varkensboeren allerlei extra stappen op het gebied van verduurzaming.

Wat dacht je van zonnepanelen op de varkensstal, natuurbeheer of het ze bieden bijvoorbeeld werkplekken voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. De duurzame doelen van elke individuele ondernemer vind je op hun bedrijfsprofiel onder het kopje EKO-bedrijven.

Daarnaast heeft leveranciersvereniging De Groene Weg in 2018 een gezamenlijk pakket van duurzaamheidsmaatregelen opgesteld waar alle EKO-varkenshouders aan moeten voldoen. De Groene Weg heeft deze plusnormen inmiddels in hun productievoorwaarden opgenomen. Hieronder kun je meer lezen over De Groene Weg en vind je alle aangesloten ondernemers.

Biologisch
Biologische varkens hebben het hele jaar een uitloop naar buiten. Zeugen die drachtig zijn, hebben toegang tot een weide waar vaak ook een modderpoel is. Er ligt stro in de stal waar de varkens veel ruimte hebben. Ze krijgen daglicht en frisse lucht. Ook hebben ze een schuurpaal en de mogelijkheid om te wroeten.

 

 

Bedrijven