Hulp nodig?
Openingstijden

Ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00

Winkel certificeringstraject

Winkel certificeringstraject

Dit zijn de stappen om gecertificeerd te worden:

1. Aanmelding
Stuur digitaal een volledig ingevuld registratieformulier en betaal de registratiebijdrage. Hier vindt u het online formulier.

2. Registratie
Na ontvangst van het registratieformulier en de registratiebijdrage sturen wij een registratiebevestiging. Daarmee wordt de certificatieovereenkomst van kracht.

3. Digitale vragenlijst
Ter voorbereiding op het toelatingsonderzoek krijgt u een digitale vragenlijst (Assessment) op basis waarvan wordt beoordeeld of u in voldoende mate kunt aantonen dat aan de gestelde eisen kan worden voldaan. Na een positieve beoordeling wordt u ingepland voor een toelatingsonderzoek.

4. Toelatingsonderzoek
De inspecteur neemt contact met u op voor een toelatingsonderzoek. Tijdens dit onderzoek beoordeelt de inspecteur of uw bedrijf kan voldoen aan de voorwaarden. De inspecteur legt de bevindingen vast in een rapport. Dit rapport ondertekent u ook.

5. Certificatie
Op basis van de rapportage van het toelatingsonderzoek wordt de certificatiebeslissing genomen. Indien in hoge mate al voldaan wordt aan de certificatie-eisen dan kan onder voorwaarden het certificaat worden verleend. Daarnaast krijgt u digitaal het EKO-keurmerk Winkels toegestuurd, zodat u dit voor uw promotie kunt gebruiken. Na certificatie krijgt een individuele winkel om de 2 jaar een fysieke inspectie. Jaarlijks worden o.a. de verbeterdoelen en het percentage biologische producten beoordeeld.

Documentenoverzicht

Voor een volledig overzicht van alle reglementen, voorwaarden, infobladen en Eko-codes kunt u kijken op de documentenpagina.
>  Ga naar documenten