EKO boerderijwinkels genomineerd

’t Schop en De Sprankenhof zijn samen met 8 andere boerderijwinkels genomineerd voor restyling van hun boerderijwinkel.

Boerderij 't Schop winnaar Pimp my Farmshop

And the winner of Pimp My Farmshop is... Biologische boerderij 't Schop​. Dat maakte Food Inspiration​ bekend tijdens de Food Inspiration Days. De boerderij uit Hilvarenbeek wint daarmee een complete restyling van de boerderijwinkel. 

Cecile en Jan van 't Schop gaan met hen en de partners van de campagne aan de slag om de boerderijwinkel om te toveren tot een trendy farmshop. "Wij zijn echt superblij! Dankzij jullie stem, het juryrapport en onze pitch gewonnen! Ontzettend bedankt iedereen", reageren de boeren op hun Facebook-pagina.

Voor meer informatie: www.hetschop.nl

Bron: Biojournaal.

Winnaars Beste Biowinkel 2018 bekend gemaakt

Onlangs werden de winnaars voor de Beste Biowinkel van Nederland bekend gemaakt. Er vielen maar liefst twee EKO winkels in de prijzen!

EKO-voordeel op leningen Triodos en Rabobank

EKO-licentiehouders kunnen op basis van hun maatschappelijke doelen en EKO-inspanningen voordeel krijgen op leningen bij Triodos Bank en Rabobank.

Ekomenu ontvangt EKO-keurmerk

Maaltijdboxbezorger Ekomenu is gecertificeerd voor het EKO-keurmerk winkels. Om voor het keurmerk in aanmerking te komen moet een winkel minimaal 90% biologisch inkopen en ook op andere terreinen een vooruitstrevend duurzaamheidsbeleid voeren.

Ekomenu
Ekomenu bezorgt verse maaltijdboxen aan huis en maakt daarmee 100% biologisch makkelijk. De wekelijkse boxen worden verpakt in een handige maaltijdzak. De maaltijden staan in 20-30 minuten op tafel. Eigenaar Jack Stroeken: “Wij willen gezondheid bevorderen door het aanbieden van ‘maatwerk’ voeding. Zo hebben we diverse gespecialiseerde menu’s zoals koolhydratenarm of glutenvrij. Klanten kunnen kiezen uit vlees, vis of vegetarisch, maar ook veganistische boxen hebben we in ons assortiment. Door de afgepaste hoeveelheden wordt voedselverspilling voorkomen, bovendien werkt Ekomenu alleen met milieuvriendelijke verpakkingen.”

EKO-keurmerk winkels
EKO-gecertificeerde winkels zijn te herkennen aan een raamsticker met het zwart-witte logo. In deze winkels doen consumenten onbekommerd hun boodschappen. Want de winkel kiest ervoor zoveel mogelijk biologische producten aan te bieden.

In drie van de vier versgroepen (AGF, brood, zuivel, vlees) is het aanbod zelfs 100% biologisch.
De winkel moet ook een duurzaamheidsbeleid hebben dat invulling geeft aan de kernwaarden van de biologische landbouw. Kort samengevat gaat het om ecologie, gezondheid, eerlijkheid en zorg. Het duurzaamheidsbeleid van de winkel moet minimaal twee verbeterdoelstellingen hebben zodat de lat steeds hoger komt te liggen.