Eerste festival met Gouden EKO-keurmerk

Festival Welcome To The Future denkt aan de toekomst. Op dit festival is het eten volledig biologisch.

Melkveehouders Eko-Holland sluiten zich aan

Eko-Holland, de coöperatie van 180 biologische melkveehouders, heeft zich aangesloten bij het vernieuwde EKO-keurmerk.

Ekomenu ontvangt EKO-keurmerk

Maaltijdboxbezorger Ekomenu is gecertificeerd voor het EKO-keurmerk winkels. Om voor het keurmerk in aanmerking te komen moet een winkel minimaal 90% biologisch inkopen en ook op andere terreinen een vooruitstrevend duurzaamheidsbeleid voeren.

Ekomenu
Ekomenu bezorgt verse maaltijdboxen aan huis en maakt daarmee 100% biologisch makkelijk. De wekelijkse boxen worden verpakt in een handige maaltijdzak. De maaltijden staan in 20-30 minuten op tafel. Eigenaar Jack Stroeken: “Wij willen gezondheid bevorderen door het aanbieden van ‘maatwerk’ voeding. Zo hebben we diverse gespecialiseerde menu’s zoals koolhydratenarm of glutenvrij. Klanten kunnen kiezen uit vlees, vis of vegetarisch, maar ook veganistische boxen hebben we in ons assortiment. Door de afgepaste hoeveelheden wordt voedselverspilling voorkomen, bovendien werkt Ekomenu alleen met milieuvriendelijke verpakkingen.”

EKO-keurmerk winkels
EKO-gecertificeerde winkels zijn te herkennen aan een raamsticker met het zwart-witte logo. In deze winkels doen consumenten onbekommerd hun boodschappen. Want de winkel kiest ervoor zoveel mogelijk biologische producten aan te bieden.

In drie van de vier versgroepen (AGF, brood, zuivel, vlees) is het aanbod zelfs 100% biologisch.
De winkel moet ook een duurzaamheidsbeleid hebben dat invulling geeft aan de kernwaarden van de biologische landbouw. Kort samengevat gaat het om ecologie, gezondheid, eerlijkheid en zorg. Het duurzaamheidsbeleid van de winkel moet minimaal twee verbeterdoelstellingen hebben zodat de lat steeds hoger komt te liggen.