Gys wint Gaia Green Award

Gys wint Gaia Green Award

Drie EKO-gecertificeerde restaurants stonden dinsdag in de finale van de Gaia Green Awards, de prijs voor het duurzaamste horecabedrijf. Restaurant Gys, met vestigingen in Utrecht en Rotterdam, werd als winnaar gekroond.

Met name door de ambities om van het restaurantconcept een keten te maken en zo voor impact te zorgen. Sjuut, uit het Limburge Schinnen, haalde de meeste publieksstemmen binnen. De Veldkeuken uit Bunnik, die al sinds 1999 100% bio werkt, werd geroemd om zijn pioniersgeest.
Alle drie EKO-restaurants hebben grootse plannen voor de toekomst, zijn sterk georiënteerd op leveranciers uit de streek, en hebben behalve een duurzame keuken ook een duurzame bedrijfsvoering: dekentjes in plaats van terrasheaters, kraanwater op tafel en groene stroom zijn heel normaal.

Behalve voor restaurants waren er ook prijzen in de categorieën Strandpaviljoens en Hotels. Timboektoe in IJmuiden won de award bij de Strandpaviljoens en Stadshotel Woerden bij de hotels.