EKO-horecanetwerklunch in Eindhoven

EKO-horecanetwerklunch in Eindhoven

In samenwerking met Gasterij Wasven in Eindhoven organiseerde EKO-keurmerk een netwerklunch voor horecabedrijven in de regio die meer werk willen maken van biologisch op de kaart.

Veel chefs en restaurateurs hebben dezelfde vragen: de gast vraagt er niet naar - zit hij er dan wel op te wachten, wat doet het met de prijzen, hoe communiceer je het, waar haal je het, wat is biologisch precies? Bij een informele lunch kun je met collega's en biologische leveranciers veel vragen bespreken.

Manager Alfred van Kempen van Gasterij Wasven werkt hard aan EKO-certificering begin volgend jaar: "Gewoon duidelijkheid naar je gasten. Streek en ambachtelijk en natuurlijk zijn mooie termen, maar puntje bij paaltje zegt het niets."

André Brouwer van Stichting EKO-keurmerk toonde met cijfers uit het Bio Trendrapport aan dat de gast er rijp voor is: "De consument koopt zelf in de winkel vijf keer meer biologisch dan de chef-kok voor hem inkoopt!"

Horeca-netwerklunches worden drie á vier keer per jaar georganiseerd op verschillende plaatsen in het land. Bekijk hier welke restaurants al gecertificeerd zijn.