EKO-netwerklunch voor chefs en restaurateurs

EKO-netwerklunch voor chefs en restaurateurs

25% van de restaurantbezoekers verkiest een restaurant met duurzaamheidskeurmerk boven een gewoon restaurant (bron: Horecava 2017). 70% vindt duurzaamheid belangrijk bij de keuze voor een restaurant.

Werk aan de winkel dus voor veel horecabedrijven. Daarom organiseert Stichting EKO-keurmerk een informatieve en inspirerende netwerklunch op maandag 19 juni 2017 a.s. met als thema: Hoe speel je als horecabedrijf in op de trend van duurzame biologische voeding? Stichting EKO-keurmerk ondersteunt horecabedrijven met advies, netwerkcontacten en een certificeringsprogramma voor horeca/catering/evenementen.

Tijdens de lunch krijgt de deelnemer allerhande kennis en tips aangereikt waarmee hij/zij serieus werk kan maken met verduurzaming van een horecabedrijf. Onderwerpen van gesprek zijn bijvoorbeeld: wat betekent de duurzame keuze die je maakt voor je menukaart, hoe houd je het betaalbaar, wat doe je met bestaande leveranciers, waar haal je de benodigde kennis? De deelnemer kan ervaringen uitwisselen met collega’s, vragen stellen aan leveranciers, ideeën opdoen en kennis vergaren. Behalve naar food & beverage wordt ook gekeken naar andere aspecten van de bedrijfsvoering, zoals MVO en de keuze en opleiding voor personeel.

Locatie voor de lunch is restaurant Pllek in Amsterdam-Noord, op 19 juni 2017, 12-15 uur. Over zichzelf schrijven zij: Pllek is openminded, vrij, verbonden, verrassend, warm en creatief, met aandacht voor bewust leven en duurzaamheid. Het eten is veelal biologisch en verantwoord, bereid met seizoensgroenten & streekproducten met wereldsmaken door chefkok Dimitry Mulder. Pllek is een perfecte locatie voor een sprankelende, zomerse bijeenkomst. Voor de lunch worden verschillende biologische ingrediënten gebruikt. Daarnaast is een aantal leveranciers van mooie biologische producten aanwezig om hun producten te laten zien en proeven.

Er is plaats voor maximaal 40 chefs en restaurateurs. Ook cateraars zijn welkom. Aanmelden kan via het digitale inschrijfformulier. Deelname is kosteloos, maar alleen voor beslissers.

Deelnemers ontvangen een bevestiging en een routebeschrijving. Voor meer informatie, ook over het EKO-keurmerk Horeca: Stichting EKO-keurmerk, Andre Brouwer, 06-22198089.