Eerste EKO döner/kiprestaurant van Nederland geopend

Eerste EKO döner/kiprestaurant van Nederland geopend

Op 9 februari starten twee voormalig Syrische bootvluchtelingen het restaurant 'Royal Food Hilversum', het eerste duurzame döner/kiprestaurant van Nederland.

Van oorlogsvluchteling tot zelfstandig EKO-ondernemer

Eind november 2013 kwamen de jonge ondernemers Zaher en Arabi naar Nederland, vluchtend het uit oorlogsgebied Syrië, op zoek naar veiligheid en een beter bestaan. Slechts enkele jaren later maken zij hun droom waar, en zetten ze - volledig ingeburgerd - de stap naar een nieuw maatschappelijk en zonnig leven. De start van het restaurant trekt de heren en hun gezinnen uit het leven van de bijstand en zet ze direct in hun kracht: zelfstandig ondernemen!

EKO zilver

Met een gevariëerde 'duurzame' menukaart is Royal Food Hilversum is het eerste en enige EKO-gecertificeerde döner/kiprestaurant van Nederland. De kaart biedt uitsluitend gerechten volgens het zilveren EKO-keurmerk; gerechten met minimaal 50% biologische ingrediënten. Het restaurant draagt hiermee bij aan een beter leefmilieu en een gezonder eetpatroon in Nederland.