Nieuws

EKO wordt breder, sterker en onderscheidend

Samen met onze biologische ondernemers leggen we de lat steeds hoger. We willen vooruit, dus worden EKO-bedrijven elk jaar duurzamer.

EKO-horecanetwerklunch in Eindhoven

EKO-keurmerk organiseerde een netwerklunch voor horecabedrijven die meer werk willen maken van biologisch op de kaart. 

100% biologische taarten bij Safa in Zutphen

Safa aan de Spittaalstraat in Zutphen mag voortaan het EKO-keurmerk Horeca Goud100% voeren.

Bio-boerderij 't Schop winnaar Pimp my Farmshop

And the winner of Pimp My Farmshop is... Biologische boerderij 't Schop​. Dat maakte Food Inspiration​ bekend tijdens de Food Inspiration Days. D

De 11 Topkeurmerken bepleiten afschaffing BTW op duurzame voeding

De elf topkeurmerken* roepen de politiek op om de BTW-verhoging van 6% naar 9% aan te grijpen om de BTW op duurzame voedingsproducten af te schaf

Campagne: Check het plaatje

In de keurmerkenwijzer van Milieu Centraal kun je elk plaatje dat je tegenkomt op een verpakking checken.

Gys wint Gaia Green Award

Drie EKO-gecertificeerde restaurants stonden dinsdag in de finale van de Gaia Green Awards, de prijs voor het duurzaamste horecabedrijf. 

EKO boerderijwinkels genomineerd

’t Schop en De Sprankenhof zijn samen met 8 andere boerderijwinkels genomineerd voor restyling van hun boerderijwinkel.

Tweede vestiging The Barn Food

EKO restaurant The Barn, dat ook een vestiging heeft op de Amsterdamse Zuidas, heeft inmiddels een tweede vestiging in Utrecht.

Antiluizenmiddel fipronil in eieren

Omdat antiluizenmiddel fipronil inmiddels ook is aangetroffen bij biologische bedrijven, heeft ketenorganisatie Bionext een lijst samengesteld.

Eerste festival met Gouden EKO-keurmerk

Festival Welcome To The Future denkt aan de toekomst. Op dit festival is het eten volledig biologisch.

EKO-netwerklunch voor chefs en restaurateurs

25% van de restaurantbezoekers verkiest een restaurant met duurzaamheidskeurmerk boven een gewoon restaurant (bron: Horecava 2017).

Eerste EKO-döner van Nederland geopend

Op 9 februari starten twee voormalig Syrische bootvluchtelingen het eerste duurzame döner/kiprestaurant van Nederland.

EKO officieel één van de 11 Topkeurmerken

Het is lastig kiezen uit alle duurzame keurmerken in de supermarkt. Milieu Centraal bracht een ordening aan in het woud aan keurmerken.