EKO-week

Beter, duurzamer en eerlijker

Zie je het EKO-keurmerk, dan weet je dat je goed zit. Want EKO-ondernemers werken niet alleen biologisch, ze doen nog veel meer. Elk EKO-bedrijf werkt op twee thema’s aan verduurzaming. Denk aan minder water en meer biodiversiteit. Minder afval en meer gezondheid. Meer sociaal beleid en minder energie. Of meer dierenwelzijn en minder verpakkingen. Zo zijn er twaalf: elke EKO-ondernemer kiest elk jaar twee thema’s en stelt daar meetbare doelen bij. Zo worden de producten elk jaar duurzamer en eerlijker. Lees hier de verhalen van EKO-ondernemers

Wil je meer weten over de verhalen achter EKO? Van 8 tot 14 oktober vindt de EKO-week plaats. Een week lang organiseren EKO-ondernemers activiteiten in hun winkel, restaurant of op hun erf. Binnenkort kun je hieronder bekijken welke activiteiten er bij jou in de buurt zijn. De lijst wordt regelmatig bijgewerkt. Neem een kijkje op de boerderij, ga naar een proeverij in een EKO-winkel of laat je verrassen in een van de restaurants met het EKO-keurmerk. Proef de meerwaarde en ontdek waarom EKO staat voor ‘Eten met Toekomst’.Boerderij Groot Brandenborch
in Vorden organiseert op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag om 14.00 uur telkens een andere proeverij met producten van eigen erf: melk, kaas, groente en vlees.


12 oktober:

Tuinbouwbedrijf Carnas (Waarland) organiseert een open dag op haar bedrijf.


13 oktober:

Tuinderij de Es uit Haaren staat op de World Food Day in Den Bosch met een kraam.

Gimsel Rotterdam organiseert van 9.00 - 17.00 uur proeverijen in haar winkel, samen met leveranciers Greenage en Pureblu.

Bij Melkveebedrijf Gravesteyn in Pijnacker kun je op de boerderij vogels en nesten speuren en genieten op hun Boerenterras van allerlei lekkernijen.