Budelse Brouwerij B.V.

Over het bedrijf

BUDELS BIER | BUDELSE BROUWERIJ

HISTORIE SINDS 1870 - De Budelse Brouwerij is een familiebrouwerij met een eeuwenoude traditie. Sinds 1870 verankerd in het hart van het Brabantse Budel. Opgericht door Gerardus Arts onder de naam ‘De Hoop’. Een naam die hij koos ‘in de hoop dat alles goed zal gaan’. Inmiddels leiden wij de vierde generatie van de familie Arts, met veel liefde voor het brouwersvak, de brouwerij.

AMBACHTELIJKE BROUWKUNST - Traditie en ambacht vormen, in combinatie met innovatie, de solide basis voor onze brouwkunst. Door het samenspel van vakmanschap en vrijheid kunnen wij onze bieren naar eigen smaak en inzicht brouwen. Als onafhankelijke brouwerij hebben wij het gehele traject in eigen handen. Startend met het selecteren van de beste graan- en hopsoorten en eindigend met het ultieme hoogtepunt: “Genieten van een lekker glas Budels Bier”.

DUURZAAM VAN BINNENUIT - Alle Budelse bieren worden klimaatneutraal gebrouwen uit natuurzuivere grondstoffen en zacht brouwwater uit eigen bron. Tevens dragen ze het EKO keurmerk en zijn ze Skal gecertificeerd.

ONTDEK DE 12 BIOLOGISCHE BIEREN VAN BUDELS - Door de jaren heen is het assortiment uitgegroeid naar 12 biologische Budelse Bieren, waarvan 4 alcoholvrije bieren. Ieder bier heeft haar eigen receptuur, gebrouwen volgens de inzichten en het pure vakmanschap van meesterbrouwer Gerard Arts. Door ons veelzijdige en smaakvolle assortiment kun je op ieder momenten genieten van jouw favoriete “Budels”.

Ontdek Budels en Geniet!

Gerard, Carine en Harry Arts - Bierbrouwers te Budel

  • Carine Arts
  • Nieuwstraat 9
    6021 HP Budel
  • Merk en Handel
  • http://www.budels.nl
  • 001611

De biologische handel- en verwerkingsbedrijven onderscheiden zich door hun betrokkenheid. Wat door de biologische boer met zorg geteeld is, wordt door de bedrijven met zorg vervoerd, opgeslagen, verwerkt, verpakt en gedistribueerd. Ook zij vallen onder de biologische EU-wetgeving.

Onze thema’s

Oorsprong

<p>EKO-ondernemers gebruiken ieder jaar meer biologisch opgekweekt zaai- en pootgoed.</p>

Vanaf de jaren 90 brengt de Budelse Brouwerij als eerste Nederlandse Brouwerij een 100% biologisch Pilsener op de markt. Dit bier werd toen al gebrouwen uit 100% duurzame energie en natuurlijke grondstoffen. Biologisch was voor ons een organische en logische vervolgstap en benadrukt onze familietraditie. Als vanzelfsprekend is het brouwen met natuurlijke grondstoffen verweven in onze bedrijfsfilosofie. Biologisch versterkt dit en komt de smaak van onze bieren extra ten goede.

De vakkundigheid en het enthousiasme van onze medewerkers waarborgt de kwaliteit van de Budelse Bieren en zorgt voor de persoonlijke touch. En dat proef je!

Energie en klimaat

<p>EKO bedrijven verminderen hun energieverbruik en werken aan klimaat neutrale producten.</p>

Alle Budelse Bieren worden klimaatneutraal gebrouwen met groene stroom en bosgecompenseerd gas. Onze biologische bieren krijgen extra persoonlijk aandacht. Omdat we kleinere brouwsels bereiden wordt het vakmanschap van onze brouwers nog belangrijker. Bierbrouwen is bij Budels nog echte ambacht. Al onze bieren krijgen de rust om te rijpen zodat er een stabiel bier ontstaat met de perfecte smaak.

Assortiment

<p>Het management van EKO-bedrijven zorgt voor een transparante bedrijfsvoering.</p>

Door de jaren heen is het assortiment uitgegroeid naar 20 Budelse Bieren, waarvan 10 biologische en 3 alcoholvrije bieren. Ieder bier heeft haar eigen receptuur, gebrouwen volgens de inzichten en het pure vakmanschap van meesterbrouwer Gerard Arts.

Themas

Energie en klimaat

EKO bedrijven verminderen hun energieverbruik en werken aan klimaat neutrale producten.

  • We verbruiken 100% groene stroom

Onze locatie