U bent hier: Home / Waar staat EKO op een productverpakking voor?

Waar staat EKO op een productverpakking voor?

Biologische telers en handels & verwerking bedrijven die het EKO merk voeren op hun verpakking moeten sinds 22 maart 2016 aan de volgende eisen voldoen:

1. EU biologische certificering
2. Plaatsing van het eigen bedrijfsverhaal op de EKO website met de bovenwettelijke maatregelen op minimaal een van de 8 thema’s voor de biologische boeren en een van de 10 thema’s voor handel&verwerking die in de EKO codes zijn vastgelegd.
3. Formuleren van nieuwe ontwikkelambities voor de komende drie jaar op minimaal 2 van de 8 (producenten) resp. 10 (handel & verwerking) thema’s die in de relevante EKO ontwikkelcode is vastgelegd.
4. Voor verpakte versproducten geldt dat minimaal 80% afkomstig moet zijn van EKO boeren, of biologische boeren met een equivalent privaat keurmerk met extra eisen, zoals Bioland, Naturland, Krav, Soil Association en Biogarantie.

Jaarlijks vindt toetsing plaats op de realisatie van de zelf geformuleerde ontwikkelambities bij alle EKO licentiehouders voor de primaire sector en de handel & verwerking. De eerste toetsing zal in 2017 plaatsvinden. 

Zie ook:
- EKO code voor boeren
- EKO code voor handel&verwerking