U bent hier: Home / Nieuws / Veldkeuken gefeliciteerd!

Veldkeuken gefeliciteerd!

Restaurant Veldkeuken verkozen tot Puurste restaurant van Nederland

 

De Veldkeuken in Culemborg is zondag 21 oktober uitgeroepen tot Puurste Restaurant van Nederland 2013. Het restaurant is een zusje van theeschenkerij De Veldkeuken op Amelisweerd, waar de bakkerij is gevestigd die zorgt voor de broden en taarten. Allemaal 100% biologisch, en daarom getooid met het EKO-keurmerk Horeca. Met de producten uit de eigen moestuin en uit de streek worden op pure wijze en met veel aandacht heerlijke gerechten bereid.
De Veldkeuken ontving de bijbehorende prijs uit handen van Martine Zuil, de hoofdredacteur van Misset Horeca. De vakjury bestond verder uit Makkie Mulder, hoofdredacteur van Delicious, en Jeroen Thijssen, culinair journalist van Trouw. Zij kozen het restaurant van Juliette Borggreve en René van der Veer als winnaar ‘vanwege hun ambachtelijke menu, streekgebonden producten en de 100 procent biologische kaart’.
Van maandag 22 tot en met zondag 28 oktober vindt de tweede Puur Restaurant Week plaats. Bij bijna vijftig restaurants is een zogeheten Puur Menu te proeven. Restaurants mogen zelf hun menu (en de prijs) bepalen, mits deze biologisch en fairtrade is en duurzame vis (of vegetarisch) hierin centraal staat.