U bent hier: Home / Nieuws / Veel EKO op Horecava

Veel EKO op Horecava

Het EKO-keurmerk hoort bij biologische bedrijven met een visie en een verhaal. Dat laten ze graag zien op de Horecava. Op het PUUR plein draait gedurende vier dagen een programma van workshops, proeverijen, masterclasses en presentaties. EKO-bedrijven zijn daarin goed vertegenwoordigd.

Op maandag 13 januari laten Remeker, Eco Fields en Brandrood zien waarom Ede in 2014 Hoofdstad van de Smaak is. Eric Beek van Illimani koffie vertelt dat de export van koffie de indianen van het Boliviaanse hoogland meer helpt dan ontwikkelingshulp. Vlam in de Pan is een restaurant/ eetwinkel met EKO-keurmerk Horeca die ook een VIP Health & Nutrition opleiding verzorgt.

Op dinsdag 14 januari vertelt Antropia wat erbij komt kijken als je als congreslocatie voor een 100% biologische keuken kiest. Hoe maak je markt met een goed doordacht concept en een spraakmakende keuken?

Een jaar geleden kreeg de horeca van het Nederlands Openlucht Museum het EKO-keurmerk voor 40% biologische inkoop. Nu maakt men de stap naar 60%. Een voorbeeld voor de hele leisure markt. Op woensdag 15 januari krijgt men het bijbehorende certificaat en geeft de crew een visitekaartje af. De theesommelier van Piramide geeft smaakles over bijzondere thee en kruidenthee waarbij deelnemers hun eigen tea-blend kunnen maken.

Op donderdag 16 januari verzorgt de Groene Kookacademie een snelcursus Fermenteren, het spannende proces waarin koolhydraten door bacteriën worden omgezet in melkzuur. Vertrouwen, geduld en de juiste omstandigheden leveren zichzelf conserverend voedsel op zonder E-nummers.

Doel van Stichting EKO-keurmerk is het zichtbaar maken van verduurzaming in de biologische sector en zorgen voor inspiratie en verbinding.