U bent hier: Home / Nieuws / Praat jij mee over de toekomst van ons voedsel?

Praat jij mee over de toekomst van ons voedsel?

Biologische landbouw en voeding groeit mondiaal spectaculair en de verwachting is dat die groei de komende tien jaar onverminderd aanhoudt. Dat gaat nieuwe eisen stellen aan de biologische landbouw en voeding. Op 10 oktober 2015 organiseert de biologische sector daarom een dialoog met 1000 mensen over de toekomst van biologisch: de Bio1000. Duizend betrokken mensen gaan met elkaar de toekomstagenda van de biologische landbouw en voeding opstellen. Wil jij één van die duizend mensen zijn die meedenkt over de verdere ontwikkeling van ons gezamenlijke landbouw- en voedingssysteem?

Waarom meedoen?
Elke dag, elke keer als je eet, kies je hoe ons landschap eruit ziet, of er bijvoorbeeld nog koeien in de wei lopen. Als consument maak je elke keer keuzes: waar en wat koop je, waar investeer je in en wat mag het kosten? Wat heb je aan voeding te kiezen op scholen, in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen? Wie betaalt de prijs voor milieuvervuiling en ongezond eten? Kies je als consument voor producten uit het seizoen en de eigen omgeving? Wil je weten wie jouw voedsel produceert? Of vind je het belangrijk dat je weet dat ‘het goed zit’. Allemaal kwesties waarover je kunt meepraten tijdens de Bio1000.

Waarom juist nu?
Steeds meer consumenten kiezen voor biologisch, het aantal biologische boerderijen neemt (langzaam) toe en supermarkten ‘strijden’ om de klanten die op zoek zijn naar biologische kwaliteitsproducten. Groeien kost veel energie, maar dit kan en mag niet ten koste gaan van het nadenken over de verdere ontwikkeling van de biologische sector. En als innovatieve sector willen we dat graag op een innovatieve manier doen: met iedereen, die interesse heeft in de toekomst van biologisch, samen de agenda vormgeven.

Praat mee en meld je aan!
Bij dit gesprek zijn 1000 stoelen beschikbaar. Wij gaan op de Bio1000 met elkaar in gesprek over de vraag ‘waarom biologisch?’. En we gaan het antwoord op die vraag tijdens de dag concreet handen en voeten geven: wat moet er nu gebeuren om de toekomstagenda van biologische landbouw en voeding vanaf morgen ten uitvoer te brengen.

Meld je nu aan via het formulier op www.bio1000.nl/aanmelden. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reageer snel. Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding. Op 18 september ontvang je een definitieve bevestiging of je kunt deelnemen. Als er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn, wordt er geloot.

Locatie en programma
De Bio1000 vindt plaats op 10 oktober 2015 in het Plantion in Ede (Gld) aan de Wellensiekstraat 4. Het programma start om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Voor gratis koffie, thee, sap, water en een lekkere lunch (natuurlijk bio) wordt gezorgd. Voor mensen die met het Openbaar Vervoer reizen, wordt een groepskorting geregeld.

We hopen op veel aanmeldingen uit alle hoeken van de samenleving en kijken uit naar een inspirerende en vruchtbare dag. Graag tot ziens op 10 oktober!