U bent hier: Home / Nieuws / EKO-keurmerk zeer gewaardeerd door consument

EKO-keurmerk zeer gewaardeerd door consument

Uit consumentenonderzoek van bureau Marketresponse blijkt dat het EKO-keurmerk verreweg het meest bekende keurmerk is voor biologische producten. Het maakt biologische producten makkelijk herkenbaar en toegankelijk bij het grote publiek.

Uit consumentenonderzoek van onderzoeksbureau Marketresponse blijkt dat het EKO-keurmerk verreweg het meest bekende keurmerk is voor biologische producten. Het maakt biologische producten gemakkelijk herkenbaar en toegankelijk bij het grote publiek. Consumenten dichten het EKO-keurmerk kwaliteiten toe als milieuvriendelijk, biologisch, natuurlijk en betrouwbaar. Kortom: het EKO-keurmerk wordt zeer gewaardeerd door de consument!

Wanneer consumenten gevraagd wordt welke keurmerken ze kennen, noemt 13% spontaan het EKO-keurmerk. Bijna zes op de tien consumenten herkennen het EKO-keurmerk en één op de vijf consumenten koopt wel eens een product met het EKO-keurmerk. Onder consumenten die bij natuurvoedingswinkels kopen is de bekendheid van het EKO-keurmerk zelfs 78%.

Stichting EKO-keurmerk ziet in de onderzoeksresultaten een bevestiging van de blijvende waardering van het EKO-keurmerk door de consument.

Het onderzoek is uitgevoerd door MarketResponse, Willem Brethouwer, directeur van MarketResponse geeft in zijn toelichting op de Biovak aan dat “met zo’n waardering, bekendheid en imago het EKO- Keurmerk een goede basis legt voor de toekomst.

Het volledige onderzoeksrapport is hier te vinden.