U bent hier: Home / Nieuws / Conferentiecentrum Samaya eerste conferentiecentrum met EKO-keurmerk

Conferentiecentrum Samaya eerste conferentiecentrum met EKO-keurmerk

Conferentiecentrum Samaya uit Werkhoven (Utr) is het eerste en vooralsnog enige conferentiecentrum in Nederland dat door de Stichting EKO-keurmerk het certificaat 80% biologisch heeft gekregen. Dat betekent dat van alle levensmiddelen die dit centrum inkoopt gemiddeld 80% biologisch is:  zuivel, vlees, aardappel/groente/fruit, brood/ontbijt, dranken en droge kruidenierswaren.

Samaya is een Conferentiecentrum dat werd opgericht in 1998. Vanaf het begin heeft Samaya gekozen voor een Bourgondische vegetarische keuken. Zo veel mogelijk biologisch inkopen is voor Samaya altijd heel vanzelfsprekend geweest, evenals het samenwerken met lokale producenten van o.a. brood en kaas. En omdat haar gasten, zeker in de beginjaren, veelal niet bekend waren met biologisch of vegetarisch eten, heeft dit conferentiecentrum een grote bijdrage geleverd aan bewustwording op het gebied van duurzaamheid.
Maar niet alleen dat: door de kwaliteit van het eten, de verrassende gerechten en de liefde waarmee dit alles wordt klaargemaakt, wist en weet Samaya haar gasten steeds weer in positieve zin te verrassen. Dat betekent dan ook dat zij kan bogen op een trouwe vaste klantenkring die zich graag door de koks van Samaya laten verwennen.

Overigens let Samaya ook bij haar andere inkopen, zoals schoonmaakmiddelen, stoffering, bloemen e.d. op duurzaamheid. De inrichting bestaat dan ook zo veel mogelijk uit natuurlijke materialen en in alle ruimten zijn altijd verse bloemen te vinden.

Samaya is blij met de erkenning door de Stichting EKO-keurmerk voor haar inkoop van levensmiddelen en hoopt dat vele conferentiecentra haar voorbeeld zullen volgen.