U bent hier: Home / Kloosterhotel ZIN: met EKO Keurmerk Horeca het eerste congrescentrum van Nederland met 100% certificaat

Kloosterhotel ZIN: met EKO Keurmerk Horeca het eerste congrescentrum van Nederland met 100% certificaat

Kloosterhotel Zin te Vught mag vanaf nu het EKO-keurmerk Horeca 100% voeren. Met dit keurmerk mag Kloosterhotel ZIN zich één van Nederlands duurzaamste congrescentra noemen. Het 100% keurmerk betekent dat ZIN alleen maar producten gebruikt die officieel biologisch gecertificeerd zijn. Een keuken die dus niet alleen lekkere gerechten maakt, maar ook diervriendelijk, gentechvrij en goed voor de natuur is. Kloosterhotel Zin is het éérste congrescentrum met het EKO Horeca GOUD 100% certificaat. En ze zijn de enige van de vijf genomineerde voor de GAIA GREEN AWARDS - hotels, die kiest voor een 100% biologische keuken.

  

Criteria
Om een EKO-keurmerk Horeca GOUD 100% te krijgen moet het horecabedrijf levensmiddelen inkopen die allemaal biologisch zijn. De inkoop moet gebeuren bij biologisch gecertificeerde leveranciers. Dit proces moet zo geregistreerd zijn dat bij de ingangscontrole en de vervolgcontroles in de volgende jaren alles goed inzichtelijk en toetsbaar is.

Duurzaamheid
De koks van ZIN onderscheiden zich al vijftien jaar door creativiteit, liefde voor hun vak en verbondenheid met de natuurlijke keuken. Er wordt gewerkt met biologische seizoens-producten (liefst van lokale producenten) en de keuken laat zich inspireren door de Nieuwe Nederlandse keuken. Er is aandacht voor ieder individu en gasten kunnen er genieten van heerlijke gerechten uit de 100% biologische keuken.

Kloosterhotel ZIN is hoog gewaardeerd voor haar inspanning op het gebied van duurzaamheid. Bij de renovatie van het klooster in 2001 werden al bewuste keuzes gemaakt door sloophout te hergebruiken en bamboehout toe te passen. Zonnecollectoren verzorgen een deel van het warm water, afval wordt gescheiden, LED verlicht de ruimtes en het afvalwater wordt op het terrein gezuiverd. Naast het milieu draagt Zin ook zorg voor de omgeving. Het huishouden wordt verzorgd door collega’s met een beperking.

Kloosterhotel ZIN is te vinden op www.kloosterhotelzin.nl, www.facebook.com/kloosterhotelzin en via twitter @kloosterhotelZIN