Bio ondernemer: Molen De Gouden Engel

Driedubbel EKO

Molen De Gouden Engel is in 2008 gebouwd, uit de nalatenschap van een oude molenaarsfamilie. Vincent Kraan maalt er nu biologische tarwe, spelt, rogge, haver en boekweit. Het meel wordt samen met andere biologische producten in de Molenwinkel verkocht. Om voor het EKO-keurmerk Winkels in aanmerking te komen is het assortiment van een winkel voor minstens 90% biologisch. In drie van de vier versgroepen (AGF, brood, zuivel, vlees) zelfs 100%. De winkel heeft ook een vooruitstrevend duurzaamheidsbeleid. Bij de Molenwinkel van Maalderij De Gouden Engel zijn álle versproducten biologisch.

Koffieschenkerij De Molenschuur heeft tegelijkertijd  het EKO-keurmerk Horeca gekregen. Op twee producten na - duurzaam ijs en een streekbier - is de hele kaart biologisch. Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een restaurant voor minimaal veertig procent biologisch inkopen. De Gouden Engel is bijna geheel biologisch en daarom voor meer dan 80% gecertificeerd. Het EKO-keurmerk wordt uitgegeven door de onafhankelijke Stichting EKO-keurmerk. Bijzonder in de Molenschuur zijn de vrijdagavonden van “Eten wat de pot schaft”. Kok Karlijn Kraan kookt naar aanleiding van een thema, passend bij het seizoen een buffet met vegetarische en vlees gerechten. De gast krijgt uitleg over de herkomst van de ingrediënten, de gerechten en bereidingswijzen.

Gouden Engel 2.jpg