U bent hier: Home / Horeca / Consument

Biologisch (uit) eten met het EKO-keurmerk

Als u uit eten gaat verwacht u een gezelligheid en een goede bediening maar bovenal lekker eten dat gemaakt is van de beste ingrediënten. Dat betekent: vers, zuiver, zonder kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen, maar ook met respect voor dier en milieu geproduceerd. Genieten doet u pas echt als ook uw eten met liefde en aandacht is geproduceerd. In de supermarkt koopt u al regelmatig biologische producten. Logisch dat een professionele chef-kok daar ook voor kiest. Dankzij het EKO-keurmerk Horeca weet u dat uw restaurant daarin een koploper is. Restaurants of cateringbedrijven met het EKO-keurmerk kiezen aantoonbaar voor biologisch. En worden jaarlijks gecontroleerd. Er zijn verschillende certificaten: Brons (15-50%), Zilver (50-80%), Goud (80-100%) en Goud 100%. Het percentage staat voor het aandeel inkoop van biologische producten in verhouding tot de totale inkoop.